Page 306 of 306 FirstFirst ... 206256281296297298299300301302303304305306
Results 6,101 to 6,107 of 6107

Thread: Bugs Reports & Technical Help

  1. #6101
    kostic's Avatar Domesticus
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Near Lyon in France
    Posts
    2,286

    Default Re: Bugs Reports & Technical Help

    Good news! I've identified the cause of the CTD !


    I've recognized a strange bug that caused the game to crash every time a very small number of units tried to enter a community.
    Here, the "Tribal Chieftains" have a unit of just 3 soldiers. As soon as they come into contact with an enemy unit, the game crashes.





    Two solutions to avoid this problem:
    1- Code the game - I don't know if this is possible - to forbid any unit with less than 4 or 5 soldiers.
    2- Delete all double entries for officers in the EDU (that's what I did for the unit in question so that the battle didn't crash).


    type Ducal Spearmen
    dictionary Ducal_Spearmen ; Tribal Chieftains : tribal unit, factional
    category infantry
    class spearmen
    voice_type Heavy
    banner faction main_infantry
    soldier EE_Spearmen, 56, 0, 1.1, 0.30
    officer lithuanian_noble_infantry_ug1
    officer russia_captain_early_flag
    officer russia_captain_early_flag delete this line
    mount_effect horse +4, camel +4
    attributes sea_faring, hide_forest, can_withdraw, is_peasant
    move_speed_mod 0.95
    formation 1.0, 0, 2.0, 2.0, 5, square, schiltrom
    Now battle no longer crashes the game

  2. #6102
    Gigantus's Avatar I am not special - I am a limited edition.
    Patrician took an arrow to the knee spy of the council

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    53,145
    Blog Entries
    36

    Default Re: Bugs Reports & Technical Help

    Quote Originally Posted by kostic
    Code the game - I don't know if this is possible - to forbid any unit with less than 4 or 5 soldiers.
    There is a line in EDU that limits the size of a unit before it gets automatically disbanded - I am assuming it's to prevent this issue, it has a value of 4 as default, it being on the same principle as the soldier number, eg bound to the unit size setting. Suggest to simply use that for any unit that has officers

    Code:
    stat_stl          Number of soldiers needed for unit to count as alive
    The line goes above the armour_ug_levels line.
    Last edited by Gigantus; April 25, 2024 at 09:59 PM.










  3. #6103
    kostic's Avatar Domesticus
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Near Lyon in France
    Posts
    2,286

    Default Re: Bugs Reports & Technical Help

    @Gigantus : I didn't know this line. Thank you very much for the tip, it is indeed the best option!

  4. #6104
    Gigantus's Avatar I am not special - I am a limited edition.
    Patrician took an arrow to the knee spy of the council

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    53,145
    Blog Entries
    36

    Default Re: Bugs Reports & Technical Help

    Quote Originally Posted by kostic View Post
    @Gigantus : I didn't know this line. Thank you very much for the tip, it is indeed the best option!


    One is glad to be of service










  5. #6105
    louigi's Avatar Foederatus
    Join Date
    Apr 2021
    Location
    Belgium
    Posts
    49

    Default Re: Bugs Reports & Technical Help

    hello I keep having 'unspecified error' in my England campaign when it's Poland's turn.https://www.mediafire.com/file/7nxqo...eland.sav/file

  6. #6106
    Alex(España)'s Avatar Civis
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hispania, Evropa
    Posts
    141

    Default Re: Bugs Reports & Technical Help

    Hi, i have a issue with newborn when are men in my England campaign. All of them are bastards(only men), If were 1 or 2 is ok but everyone?!! I have 5 bastards right now and is specially painful that 2 of 3(the third have 11 years so dont know if he will be bastard too)sons of Henry Plantagenet are bastards....

    I think this must be a bug that needs fixing xd
    Si en el frente veis a unos soldados sucios, mal afeitados, con el uniforme desabrochado y las botas rotas, cuadraos ante el, es un héroe, es un español.

    Sobre los muchachos de la División Azul.



  7. #6107
    louigi's Avatar Foederatus
    Join Date
    Apr 2021
    Location
    Belgium
    Posts
    49

    Default Re: Bugs Reports & Technical Help

    Hello, I think I have encountered a bug

    i'm doing a France campaign now and at turn 24. I engage in diplomacy with England with my princess (almost max charm). and I see the option 'marry princess to faction leader'.(or heir i don't remember)
    So i decide to do it, because i can use an alliance with England for now. they accept. But the option is still there and when i exit, my princess is still there.

    So she's not married to the English faction leader/heir BUT i DO have the alliance. and no there wasn't another princess of me that got married instead of her. Also, the alliance is just an normal one and not a 'marriage alliance' Weird huh?

    Maybe she managed to fix an alliance by seducing the english dude, without actually marrying him haha idk
    Last edited by louigi; Today at 05:08 AM.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •